کد مطلب: 184006
دانا گزارش مي دهد؛
واعظي چه نقشي در اتفاقات جنجالي کابينه روحاني دارد؟/ حواشي که در آن پاي رئيس دفتر رئيس جمهور در ميان است
تاریخ انتشار : 1399/02/24 12:48:10
نمایش : 1373
اگرچه واعظي موضوع دخالتش در بحث امور وزرا را تکذيب کرده است، اما همچنان نام وي در خصوص برخي از موارد جنجالي کابينه روحاني بر سر زبان هاست.

به گزارش هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ ماجراي برکناري «رضا رحماني» وزير صمت که يکي از ضعيف ترين وزراي کابينه روحاني با نامه اي که وي در اين خصوص به رئيس جمهور نوشت، جنجالي شد. 

رحماني در اين نامه از تهديدات رئيس دفتر رئيس جمهور سخن گفت و نوشت: «محمود واعظي، رئيس دفتر رئيس‌جمهور، او را تهديد کرده بود که اگر وزارت بازرگاني در مجلس رأي نياورد، برکنار خواهد شد. وزير سابق نوشت: «...حتماً مستحضريد در تاريخ 17/۲/99 جناب آقاي واعظي با اينجانب تماس و تهديد کردند در صورت رأي‌نياوردن طرح تشکيل وزارت بازرگاني در مجلس شوراي اسلامي شما برکنار خواهيد شد و لازم است در اين فرصت با لابي، نمايندگان خصوصا نمايندگان آذري‌زبان را قانع و براي اين طرح رأي بگيريد.»
 
وي افزود: « بنده هم عرض کردم مجلس که زير نظر بنده نيست و بنده مشکلي با موضوع ندارم. امروز 22/۲/1399 که اينجانب در جلسه توسعه صادرات دفتر معاون‌اول محترم حضور داشتم مجدداً جناب آقاي واعظي تماس گرفتند و اعلام نمودند استعفا بدهم. »
 
اين موضوع سبب واکنش واعظي شد. رئيس دفتر رئيس جمهور اين ادعاها را به منظور گمراه‌سازي و تشويش اذهان عمومي دانست و بيان کرد که اصلا از او خواسته نشده که از لايحه دولت براي تشکيل دوباره وزارت بازرگاني حمايت کند، بلکه عده‌اي از طرف وزير سابق در مجلس تلاش مي‌کردند که اصولا چنين وزارتخانه‌اي رأي نياورد.
 
در اين جوابيه طعنه‌اي هم به عملکرد رضا رحماني در دوران وزارتش زده شد: «در پايان لازم به ذکر است که دلايل تصميم رئيس‌جمهور به تغيير در وزارت صنعت، معدن و تجارت نه فقط منحصر به تلاش وزير سابق براي رد لايحه دولت در مجلس، که مربوط به موارد متعدد ديگري نيز بود که افکار عمومي، فعالان اقتصادي، صاحبان کسب‌وکار و تجارت به خوبي از آن آگاهند.
 
ماجراي ناهماهنگي و استفعاي وزير خارجه 
 
پاي واعظي پيشتر در موضوع استعفاي ظريف نيز باز شده بود. برخي فعالان رسانه اي در موضوع استعفاي ظريف در زمان حضور «بشار اسد» رئيس جمهور سوريه به ايران که به نوعي جشن پيروزي مقاومت بر تروريسم داعش بود، عنوان کردند که ناهماهنگي که دفتر رئيس جمهور موجب آن بوده است باعث ايجاد دلخوري ظريف شده بود. 
 
ظريف در نامه اي به رئيس جمهور نوشت: «اگر جنابعالي که در هر زمان که اراده ميفرمائيد بدون توجه به ملاقات هاي داخلي و خارجي و متن سخنراني هاي عمومي بنده (حقير فدوي) را احضار مي کنيد، ذره اي براي اعتبار وزيرامور خارجه جمهوري اسلامي ايران در صحنه بين المللي ارزش قائل بوديد، مي توانستيد پس از ورود آقاي بشار اسد (به فرض عدم اطلاع قبلي شما) به دفترتان دستور مي داديد که بنده را بدون اعلام دليل، احضار کنند و سپس از ملاقات عکس و فيلم تهيه مي کرديد .»
 
 
بعدها واعظي در گفتگو با روزنامه دولت  درباره دلايل استعفاي ظريف و اينکه برخي وي را عامل اين استعفا مي‌دانند اظهار داشت: «وقتي ساعت يازده و نيم دوشنبه شب، آقاي ظريف استعفا داد، به‌محض اينکه مطلع شدم و ديدم خبرها به گونه‌اي است که گويي توافقي ميان رئيس جمهوري و وزير خارجه بوده که او استعفا بدهد، نخستين عکس العمل از سوي من بود و نيمه شب اتفاق افتاد. بلافاصله اعلام کردم که رئيس جمهوري با اين استعفا مخالف است. فرداي آن شب نيز اعلام کردم آقاي دکتر روحاني يک وزير خارجه و يک سياست خارجي دارد. معناي اين واکنش‌ها و اظهارنظرها چيست؟ معناي اين اظهارنظرها اين است که دولت مي‌خواهد آقاي دکتر ظريف را قوياً در کابينه حفظ کند. تمام روز سه‌شنبه تا ساعت يک شب تلاش من اين بوده که آقاي ظريف بازگردد، که خوشبختانه اين اتفاق افتاد.»
 
واعظي درباره علت اصلي استعفاي ظريف نيز گفته است: «اين از آن مسائلي است که با گذشت زمان ابعادآن روشن تر مي‌شود. ولي کافي است بدانيد هيچ قصور و تقصيري در مجموعه رياست جمهوري وجود نداشته است.»
 
با اين حال اگرچه واعظي موضوع دخالتش در بحث امور وزرا را تکذيب کرده است، اما همچنان نام وي در خصوص برخي از موارد جنجالي کابينه روحاني بر سر زبان هاست. 
 
انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg